Hoeveel cent per woord als copywriter?

Hoeveel Cent per Woord Verdien je als Copywriter, in 2023?

Hoeveel cent per woord als copywriter?

Je bent geïnteresseerd in het worden van copywriter. Dan vraag je je natuurlijk af, hoeveel cent per woord je moet rekenen als copywriter.

In dit artikel verken ik de tarieven van copywriters en content writers. Het is berekend op de tarieven die Nederlandse freelancers op websites zoals Textbroker, Copyrobin en Upwork vragen per woord.

Hoeveel Cent per Woord Verdien je als Copywriter?

Er zijn natuurlijk veel verschillende factoren die bepalen hoeveel jij gaat verdienen als copywriter. Als je net begint met copywriting dan kun je natuurlijk niet een uitzonderlijk hoog bedrag vragen.

Ik begon zelf met €0,05 per woord. Inmiddels ligt het bedrag tussen de €0.15 en €0.20 per woord. Per uur verdien ik tussen de €50,- en €75,-.

Daarnaast ligt het er natuurlijk aan of je ervaring hebt met complexe industrieën zoals de financiële industrie of de medische industrie. Ten slot kun je ook meer vragen als je ervaring hebt in SEO.

Hoeveel cent per woord als copywriter op CopyRobin

CopyRobin is een on-demand copywritingbureau. Het bureau huurt (vooral) Nederlandse freelancers in over de hele wereld. Zelf sta ik ook ingeschreven als copywriter bij CopyRobin. Het vervelende aan CopyRobin vind ik zelf dat je met het minimumtarief moet beginnen. Het maakt niet uit of je al jaren ervaring hebt als copywriter. Of dat je al veel klanten hebt op een ander platform zoals Textbroker of Upwork.

De tarieven van CopyRobin zijn niet heel makkelijk. Het bedrag varieert namelijk gebaseerd op verschillende factoren. Deze factoren zijn ervaring (op CopyRobin dus niet jouw algemene werkervaring), en de moeilijkheidsgraad van de tekst. Het minimale dat je verdient is €0.0375 per woord, het maximale is €0,1575 per woord. Als je dus al langer voor CopyRobin werkt, en echt een expert bent in je vakgebied, kan CopyRobin ervoor zorgen dat je een aardig zakcentje bijverdient.

Hoeveel cent per woord als copywriter op Upwork

Upwork is mijn eigen favoriete platform om op te werken. Dit komt omdat er veel opdrachtgevers zijn waaronder veel startups en techbedrijven. Over het algemeen betalen deze beter dan andere bedrijven.

Niet iedereen is zo’n fan van Upwork zoals ik. Ook al heeft het platform, bedrijven die zeer goed betalen voor copywriters. Ze zijn moeilijk te vinden. Daarnaast is het ook moeilijk om een goed betalende klant te vinden in het begin van jouw carrière op Upwork. Goedbetalende klanten gaan meestal voor zeer ervaren freelancers.

De bedragen on Upwork variëren nogal per freelancer en opdrachtgever. Uit mijn eigen ervaring zijn de slecht betaalde opdrachtgevers vooral andere freelancers. Zij nemen opdrachten aan voor een redelijk hoog tarief. Vervolgens outsourcen ze de opdracht naar nieuwe freelancers. Deze opdrachten zijn vaak zelfs maar 0.01 of 0.02 per woord. Je kunt met dit bedrag per woord beginnen op Upwork. Ik raad je dan wel aan om jouw verdiensten op privé te zetten. Zo kun je voor andere opdrachtgevers een hoger bedrag vragen.

Er zijn ook copywriters en content writers zoals ik die een hoger bedrag vragen. Zelf zit ik tussen de €0.15 en €0.20 per woord. Of gebruik ik een uurtarief dat tussen de €50 en €80 per uur ligt.

Hoeveel cent per woord copywriter als copywriter op Textbroker

Textbroker is een ander erg groot platform voor copywriters. Van de grote freelance platformen voor schrijvers, is dit de enige waar ik geen ervaring op heb als schrijver. Textbroker is vooral internationaal heel groot. Freelancers die doen aan copywriting en content writing op dit platform vragen zeer variërende bedragen. Zo zijn er Nederlandse copywriters die €0.05 per woord vragen maar ook rond de €0.25 per woord vragen. Zelf ben ik niet zo’n fan van Textbroker. Al was het platform ooit een van de grotere platformen voor content writers. Het verliest veel terrein aan nieuwe opkomende freelance platformen voor schrijvers.

Hoeveel cent per woord als copywriter verdien je nu echt?

Dat ligt er natuurlijk helemaal aan. Je krijgt meer betaald als je erg ervaren bent in het schrijven van teksten. Daarnaast kun je ook meer betaald krijgen als je een tekst schrijft met een hoge moeilijkheidsgraad. Zo kunnen technische schrijvers ook meer betaald krijgen. Als je andere vaardigheden hebt zoals SEO, is er ook een hoge kans dat je meer betaald krijgt. Hoeveel cent per woord als copywriter verdient wordt, ligt tussen de €0.05 en €0.20.

Bernard
Bernard

Ik ben Aemilius Dost. Eigenaar van schrijfsterk.nl. Ik heb meer dan 5 jaar ervaring als freelance SEO specialist, content writer & copywriter. Daarnaast heb ik ook ervaring met andere aspecten binnen digitale marketing. Mijn focus ligt hier vooral op organisch marketing. Zo heb ik miljoenenbedrijven en kleine lokale bedrijven in verschillende industrieën mogen helpen met hun digitale marketing.

Artikelen: 37

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *