Hemingway App Recensie

Hemingway App Recensie: Dé perfecte tool voor schrijvers?

Hemingway App Recensie: Perfect voor het schrijven van teksten

Zelfs de beste schrijvers hebben soms een steuntje nodig. Daarom heb ik vandaag een recensie geschreven over de Hemingway App. Deze tool kan je helpen jouw schrijven naar een volgend niveau te tillen. Wil je weten of de Hemingway Editor het waard is? Lees dan deze Hemingway App Recensie!

Wat is de Hemingway App?

De Hemingway App is een online schrijf- en bewerk software. De software van Hemingway helpt je met het schrijven van teksten. Zo kun je jouw teksten duidelijker maken. Daarnaast geeft het ook aan waneer je zinnen te lang zijn. Zelf heb ik de Hemingway App gebruikt voor de laatste paar artikelen die ik heb geschreven. Ik ben een fan!

Wat is de Hemingway App?

Hemingway App Functies

De Hemingway Editor heeft meerdere functies die je kunnen helpen met schrijven. Dit zijn een paar van de belangrijkste functies.

Passief schrijven

De Hemingway Editor geeft aan wanneer je passief schrijft. Het markeert de zinnen waarin je een passieve schrijfstijl hanteert. Dit doet de app door de zinnen te markeren.

Bijwoorden

De App geeft ook aan wanneer je zogenaamde bijwoorden gebruikt. Bijwoorden voegen meestal informatie aan het werkwoord van een zin. Dit is vaak niet nodig. Hierdoor wordt je tekst te langdradig.

Simpelere alternatieven

Hemingway geeft aan wanneer er een simpeler alternatief is voor een zin. Zo kun je een tekst schrijven die voor iedereen te begrijpen is.

Moeilijke zinnen

De app of editor geeft ook aan wanneer een zin ‘moeilijk’ of ‘erg moeilijk’ is. Je kunt de zin dan vervangen voor een makkelijkere zin.

Woordteller

De Hemingway Editor vertelt je ook hoeveel woorden er zijn geschreven. Dit kan handig zijn als je een SEO schrijver bent, en een content brief hebt ontvangen. Wil je een minimaal aantal woorden schrijven? Dan kun je dat checken.

Cijfer

De Hemingway Editor geeft je een cijfer terwijl je bent aan het schrijven. Pas op: Hoe lager het cijfer hoe beter je tekst. Probeer onder de 9 te scoren voor een goede tekst. Op het moment van schrijven heeft deze tekst bijvoorbeeld een 6.

Voordelen Hemingway App

Hemingway heeft dus vele voordelen. Je kunt er betere teksten mee schrijven. Deze teksten zijn ook makkelijker te begrijpen. Daarnaast fungeert de Hemingway Editor ook als een soort kladblok. Hemingway is vooral voor Engelse teksten heel goed.

Een ander groot voordeel is dat de app ook gewoon offline werkt. Perfect dus als je tijdens een vlucht een tekst moet schrijven.

Het laatste grote voordeel is de prijs. De pro desktop app kost eenmalig ongeveer 20 dollar. Gelukkig kun je van de belangrijkste functies ook gratis gebruik maken

Nadelen Hemingway App

De Hemingway App kent helaas niet alleen voordelen. Het kent ook enkele nadelen.

Een van de grootste nadelen is dat het vooral voor Engelse teksten is bedoeld. Ook al kan de app wel een beoordeling geven aan Nederlandse teksten, het geeft geen suggesties.

Daarnaast heeft de Hemingway App ook een slechtere grammaticacontrole dan bijvoorbeeld Grammarly.

Hemingway app prijzen

Zoals ik al aangaf heeft de Hemingway app ook een desktop app. Voor deze moet je wel betalen. Vergeleken met andere bewerkingsoftware is deze ontzettend goedkoop. Je betaalt niet maandelijks maar eenmalig ongeveer 20 Dollar. Dit is echt een koopje als je het aan mij vraagt.

Hemingway Desktop App functies

Wanneer je voor iets betaald, moet je er natuurlijk wel extra functies voor terugkrijgen.

Met de Hemingway Desktop app kun je jouw content direct op WordPress of Medium zetten. Handig dus voor een blogger of website eigenaar.

Daarnaast kan de Hemingway App ook je hele HTML code in orde maken. Je kunt dus gewoon de tekst schrijven en vervolgens exporteren naar je CMS als HTML.

Je kunt met de Hemingway App ook jouw correcties sturen naar een collega. Dit is perfect voor iemand die werkt als redacteur. Zo kun je de verbeterpunten direct laten zien.

Tenslotte kun je met de Hemingway Desktop App naar Word of PDF exporteren. Dan hoef je dus niet meer te kopiëren en plakken.

Daarom moet je dus de Hemingway App gebruiken!

De Hemingway App is een handige tool voor het schrijven en bewerken van teksten.

Het heeft verschillende functies. Zoals het markeren van passieve schrijfstijl, bijwoorden en moeilijke zinnen. De app geeft ook aan wanneer er een simpeler alternatief is voor een zin. Ook hoeveel woorden er zijn geschreven wordt aangegeven. Het cijfersysteem stimuleert om onder de 9 te scoren voor een goede tekst.

De Hemingway App heeft veel voordelen. Het schrijven van betere teksten, makkelijker te begrijpen teksten en werken zonder internetverbinding.

Het heeft echter ook nadelen. Waaronder een slechtere grammaticacontrole dan andere software. Het is voornamelijk bedoeld voor Engelse teksten. Over het algemeen is de Hemingway App een waardevolle tool voor schrijvers. De desktop app is een koopje voor slechts ongeveer $20.

Bernard
Bernard

Ik ben Aemilius Dost. Eigenaar van schrijfsterk.nl. Ik heb meer dan 5 jaar ervaring als freelance SEO specialist, content writer & copywriter. Daarnaast heb ik ook ervaring met andere aspecten binnen digitale marketing. Mijn focus ligt hier vooral op organisch marketing. Zo heb ik miljoenenbedrijven en kleine lokale bedrijven in verschillende industrieën mogen helpen met hun digitale marketing.

Artikelen: 37

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *