Copy.ai Recensie: is deze tool onmisbaar in 2023

Copy.ai review: Is dit de beste AI tool in 2023?

Copy.ai review: Is deze tool onmisbaar in 2023?

De AI tools schieten als paddestoelen uit de grond. Hoe goed zijn ze eigenlijk? In deze eerlijke copy.ai review ga ik het voor je uitzoeken. Dus begin snel met lezen van mijn recensie voor copy.ai. Dit is dé ideale schrijf tool voor copywriters. De tool vergemakkelijkt het schrijven van teksten. Maar wat zijn de kosten en de alternatieven? Het staat allemaal in deze copy.ai review.

Wat is copy.ai?

Copy.ai is gebaseerd op de GPT-4 module (GTP-3 Module, als je de gratis versie gebruikt). Deze tool helpt bij het schrijven van allerlei soorten content. Content zoals advertenties en blog posts. Ook productbeschrijvingen, e-mails, en social media posts kunnen worden geschreven met copy.ai.

Het helpt ondernemers, marketeers en copywriters met het schrijven van content. Je kunt copy.ai ook gebruiken om te brainstormen en om het schrijfproces te versnellen. Hierdoor is het ontzettend populair onder marketeers.

Copy.ai review: Is het de hype waard?

Er zijn natuurlijk talloze ai tools die je kunnen helpen met het schrijven van teksten. Wat onderscheidt copy.ai nu van andere AI software? Dat ben ik in deze copy.ai review voor je gaan uitzoeken.

Copy.ai review: De interface

Ik hou persoonlijk van software met een makkelijke interface. Dit helpt mij met het concentreren op wat echt van belang is. Zijn er te veel snufjes en extraatjes? Dan raak ik snel afgeleid. Gelukkig heeft copy.ai een eenvoudige interface. Je zult niet snel afgeleid raken bij het gebruiken van deze software.

Wanneer je je inlogt, ben je meteen op het hoofddashboard. Je kunt vanuit hier verder navigeren naar een project of template. Hier kun je ook andere functies zien.

Je kunt op het dashboard nieuwe mappen aanmaken. Daarnaast kun je ook bestaande mappen bekijken. De mappen kun je rangschikken op gewijzigde datum of op alfabetische volgorde.

Op het hoofddashboard zie je ook elke functie van copy.ai. Hier bevindt zich ook een bewerkbaar canvas. Zo kun je je werk knippen, plakken en aanpassen waar nodig is.

copy.ai review van de interface

Copy.ai review: De functies

Een ai schrijf tool moet natuurlijk wel genoeg functies hebben. Maak je maar geen zorgen, copy.ai heeft functies in overvloed. Deze functies zijn verdeeld in subcategorieën. Hierdoor behoud je het overzicht.

1. Productbeschrijvingen

Deze categories biedt de generator “productbeschrijvingen”. Dit is bedoeld om de productbeschrijvingen voor jouw webwinkel te schrijven.

2. Digitale advertentie copy

De naam zegt het natuurlijk al. Met deze functie kun je advertenties maken voor zoekmachines en social media. Je kunt hier bijvoorbeeld headlines, listicles, en linkbeschrijvingen mee maken.

3. Start up tool

Een start-up, zoals copy.ai, moet natuurlijk ook tools maken voor andere start-ups. Gelukkig hebben ze de start-up tool. Je kunt hiermee content schrijven voor start-ups. Zo kun je hiermee een slogan schrijven, maar ook waardeproposities. Je kunt ook “brand voice” gebruiken, hiermee kun je woorden brainstormen. Deze woorden kenmerken jouw merk.

4. Website Copy

Het schrijven van testimonials of call-to-actions kan lastig zijn. De website copy functie helpt je met het schrijven hiervan. Daarnaast helpt het je ook met het schrijven van social proof of metabeschrijvingen. Ze hebben ook een SEO website copy tool. Voor diegene zich meer bezighoudt met het schrijven van SEO-teksten.

5. Blogs

Dit is misschien wel de meest gewilde functie van elke ai tool. Een blogtool. De blog tool van copy.ai is redelijk goed. Het heeft een aantal functies. Zo kan je een inleiding, een overzicht, titels, en een conclusie maken. Ik geef zelf de voorkeur aan jasper.ai voor blogs. Copy.ai is vooral erg goed in copywriting. Zoals short copy.

6. Email of nieuwsbrief

Copy.ai heeft natuurlijk ook een functie om email marketing te schrijven. Dit kunnen normale e-mails zijn maar ook nieuwsbrieven of andere berichten. Ze hebben hiervoor templates die je kunnen helpen. Deze templates helpen je met pakkende teksten, onderwerpregels, bedankmails, en annuleringsmails.

7. Social media

Dit is een functie waar copy.ai naar mijn mening boven de concurrentie uitsteekt. Deze tool is perfect voor het schrijven van social media posts. Het helpt je met het brainstormen van TikTok ideeën. Het kan je ook helpen een goede hashtag te vinden voor insagram, of je helpen met een carrousel. Daarnaast kun je hiermee ook een short copy hook schrijven of captions bedenken. Er zijn nog veel meer functies, die je allemaal helpen met social media.

8. Sales copy

Ja, dit is weer een functie waar copy.ai boven hun concurrentie uitsteekt. Deze functie helpt je met het schrijven van fantastische sales copy. Je kunt hier bijvoorbeeld de AIDA-Methode (attention-interest-desire-action) gebruiken. Ook de PAS (pain-agitate-solution), kan hier worden toegepast. Deze eeuwenoude copywriting technieken helpen je met het schrijven van copy die converteert.

9. schrijftools

Copy.ai heeft ook een paar handige algemene schrijftools. Deze zijn vooral goed te gebruiken bij het schrijven van essays. Je kunt hiermee verhalen herschrijven, en bedenken. Daarnaast helpt het ook met zinnen eenvoudiger maken.

10. Andere functies

Zoals je al ziet, heeft copy.ai ontzettend veel functies. Dit waren ze nog niet allemaal. Andere functies die copy.ai heeft, zijn:

 • Start-up ideeën
 • Growth hack ideeën
 • Ideeën die viraal gaan
 • Outreach voor recruiters
 • Verjaardagskaart
 • Liefdesbrief
 • Sollicitatiebrief
 • Shower thoughts

Copy.ai heeft dus ontzettend veel verschillende kenmerken en functies. Deze zijn allemaal handig voor verschillende dingen. Ze hebben zelfs functies die niet alleen voor werk zijn gemaakt. Er zijn ook genoeg persoonlijke functies.

Copy.ai Review: Chatfunctie

In deze copy.ai review kunnen we het belangrijkste natuurlijk niet vergeten. Copy.ai heeft namelijk een chatfunctie. Deze werkt bijna precies hetzelfde als Chat GPT. Er is een belangrijk verschil, copy.ai’s chatfunctie heeft toegang recent nieuws. Hierdoor kun je dus alle laatste informatie opvragen. De chat tool van copy.ai geeft ook de bronnen aan. Dit is erg handig wanneer je een onderzoek aan het doen bent.

copy.ai review van de chatfunctie

Copy.ai review: Infobase

Als je net zoals ik wel eens AI software gebruikt, dan is een ding vaak erg irritant. Namelijk, dat AI vaak vergeet waar je het twee zinnen geleden over had. Dit kan lastig zijn om goede verhalen, blogs of copy te schrijven. Daarom heeft copy.ai de infobase gecreëerd. Door de infobase te gebruiken, kun je informatie opslaan. Deze kan je dan automatisch hergebruiken voor elke nieuwe vorm van copy die je schrijft.

Copy.ai review: Kosten

Nu zijn we bij het belangrijkste deel aangekomen. De review van de kosten voor copy.ai. Copy.ai is een erg uitgebreide tool, met veel functies. De prijs daarentegen niet heel erg hoog. Ten eerste hebben ze al best een goed gratis abonnement. Met dit abonnement kan je al redelijk veel. Het betaalde abonnement kan alles. Er is hier ook geen limiet op woorden. Wanneer je maandelijks betaald ben je $ 49,- per maand kwijt. Als je jaarlijks betaald ben je op dit moment $ 300,- per jaar kwijt. Dit komt omdat copy.ai op dit moment een actie heeft lopen.

Copy.ai review: Tone of Voice & kwaliteit

Copy.ai is een erg goede tool. Het helpt je ook met de tone of voice van je teksten. Hierbij kun je kiezen uit meerdere tonen zoals:

 • Vriendelijk
 • Luxueus
 • Relaxed
 • Professioneel
 • Dapper
 • Slim
 • Avontuurlijk
 • Overtuigend
 • Empathisch
Copy.ai recensie van de tone of voice

Al deze tonen werken goed. Ze doen dan ook wat ze beloven. Zoals ik al zei, is het wel vooral erg goed in het schrijven van kortere teksten. Wanneer je langere teksten gaat schrijven, kan copy.ai zich soms verwarren.

Copy.ai review: De voordelen

Copy.ai heeft veel voordelen. Hier een paar van de belangrijkste voordelen

Laatste informatie

In tegenstelling tot veel andere tools, kan copy.ai zich up-to-date houden met de laatste informatie.

Editor

Je kunt hiermee jouw tekst opslaan voor toekomstig gebruik. Daarnaast kun je de tekst hiermee ook bewerken.

Veel templates

Er zijn veel voortgemaakte templates. Deze kunnen vooral handig zijn voor beginners in copywriting.

copy.ai review van de templates

Copywriting technieken

De tool helpt je met het schrijven van copy door hulp van bewezen technieken. Zo kun je de AIDA, PAS, PPPP, BAB, of FAB gebruiken.

Tutorials

Als je er even niet uitkomt, staat copy.ai vol met tutorials die je kunnen helpen.

Infobase

De infobase helpt je met het opslaan van informatie over een product of bedrijf. Je kunt dan bij het volgende project dit toevoegen. Copy.ai gebruikt het dan voor het nieuwe project.

Meertalig

Copy.ai is beschikbaar in meer dan 25 talen. Gelukkig ook in het Nederlands. Je kunt copy.ai gebruiken om zowel in Amerikaans-Engels als Brits-Engels te schrijven.

Copy.ai review: De nadelen

Zoals elke andere tool, heeft copy.ai ook nadelen. Dit zijn een paar van de belangrijkste nadelen.

Verwarrende teksten

Als je copy.ai vraagt om veel te schrijven, kan het soms fouten maken. Zorg er daarom altijd voor dat je jouw teksten proefleest. Vooral datums, en jaartallen kunnen verwarrend zijn. Bij lange teksten lijkt de AI sneller verward te raken.

Te veel functies

Voor iemand die niet vaak met software werkt, kan het aantal functies verwarrend zijn. Copy.ai heeft namelijk ontzettend veel functies. Elk van deze functies heeft een ander doel.

Valt in herhaling

Soms valt de tool in herhaling. Dit is ook vaak wanneer je het langere teksten laat schrijven. Het schrijft dan twee keer ongeveer hetzelfde.

Long form content

Zoals ik al zei, is copy.ai vooral heel goed in het schrijven van short copy en sales copy. De long form content kan verbeterd worden in nauwkeurigheid en consistentie.

Copy.ai review: Wat zijn de alternatieven?

Er zijn natuurlijk ontzettend veel tools die je kunnen helpen met het schrijven van teksten. Ik heb hieronder een paar van de bekendste voor je op een rijtje gezet:

Deze tools hierboven zijn het meest gelijk aan copy.ai. Al hebben sommige natuurlijk wel functies, waar ze vooral goed in zijn. Zo kun je met Jasper, erg goede long-form-content schrijven. Copysmith is daarentegen vooral gemaakt voor eCommerce bedrijven. Rytr staat er vooral bekend om de vele tone of voice opties. Writesonic is vooral voor het schrijven van advertenties, en landing pages.

Copy.ai review: Is deze tool het waard?

Je bent natuurlijk naar deze copy.ai review gekomen omdat je wilt weten of het het waard is. Naar mijn mening, is copy.ai het zeker waard. Vooral als je veel sales copy en short copy schrijft. Daarnaast heeft het ontzettend veel functies. Dit kan dan weer handig zijn voor de mensen die veel verschillende vormen van copy schrijven. Als je vooral long-form-content schrijft, dan is een tool zoals Jasper handiger. Al met al, kan ik uit deze copy.ai review concluderen dat de tool, de prijs waard is.

Bernard
Bernard

Ik ben Aemilius Dost. Eigenaar van schrijfsterk.nl. Ik heb meer dan 5 jaar ervaring als freelance SEO specialist, content writer & copywriter. Daarnaast heb ik ook ervaring met andere aspecten binnen digitale marketing. Mijn focus ligt hier vooral op organisch marketing. Zo heb ik miljoenenbedrijven en kleine lokale bedrijven in verschillende industrieën mogen helpen met hun digitale marketing.

Artikelen: 37

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *