Hoeveel kost linkbuilding? De waarheid!

Hoeveel kost linkbuilding in 2023? De waarheid over de kosten!

Hoeveel kost linkbuilding? De waarheid!

Hoeveel kost linkbuilding? Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van zoekmachine optimalisatie (SEO). Het helpt met jouw positie in zoekmachines verhogen. Dit zorgt er natuurlijk weer dat je meer verkeer krijgt. Maar wat zijn eigenlijk de kosten van linkbuilding? In deze blog ontdek je de waarheid over de kosten van linkbuilding. Ook zal ik ervoor zorgen dat je niet te veel kosten aan backlinks kwijt bent.

Wat is linkbuilding?

Voordat we het gaan hebben over de kosten van linkbuilding, is het belangrijk om te weten wat linkbuilding precies is. Linkbuilding is het proces van links verzamelen naar jouw website. Des te meer kwalitatieve links jouw website heeft, des te beter. Voor een langere uitleg, lees dan mijn blog “wat is linkbuilding“. Hier leg ik precies uit, wat linkbuilding is en waar je op moet letten. Het is belangrijk om te investeren in linkbuilding. Dit zorgt ervoor dat jouw website wordt gevonden in Google.

P.S. Ben je op zoek naar een goede, ervaren linkbuilder? Stuur mij een berichtje op Upwork.

Hoeveel kost linkbuilding?

De kosten van linkbuilding kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Het ligt er natuurlijk aan wat voor type linkbuilding je wilt doen. De kwaliteit van de links speelt ook een grote rol.

Links van een PBN, of linkfarm, zijn natuurlijk een stuk goedkoper. Dit komt omdat deze links niet natuurlijk zijn. Google straft het kopen van dit soort links genadeloos af. Door middel van de spam link update kan Google zien, of jouw links een hoge kwaliteit hebben. Maar omdat het zo goedkoop is, trappen veel ondernemers er nog steeds in.

Over het algemeen kun je verwachten je voor linkbuilding tussen de €500 – €5000 per maand betaald.

Afhankelijk van de complexiteit van de campagne en de grootte van jouw website.

Waarom zijn de kosten van linkbuilding zo hoog?

Sommige mensen vinden de kosten van linkbuilding hoog. Er zijn goede redenen voor deze prijzen.

Ten eerste is het belangrijk om te investeren in kwalitatieve links. Omdat slechte links de ranking van jouw website kunnen schaden.

Ten tweede is linkbuilding een tijdrovend proces dat veel werk vereist. Het kost veel tijd en energie om links te vinden en contact op te nemen met andere websites.

Het is dus logisch dat de kosten van linkbuilding hoger liggen dan de kosten van het schrijven van een blog.

Hoe kun je ervoor zorgen dat je niet te veel betaalt?

Er zijn een paar dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je niet te veel betaalt voor linkbuilding. Ten eerste is het belangrijk om alleen samen te werken met betrouwbare en ervaren linkbuilders, zoals ik. Kijk naar referenties en vraag om voorbeelden van eerdere projecten. Daarnaast is het belangrijk om te onderhandelen over de prijs. Je moet er ook voor zorgen dat je alleen betaalt voor kwalitatieve links die naar jouw website leiden.

Hoeveel kost linbuilding? Erg veel, maar met een goede reden.

Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van zoekmachine optimalisatie, maar kan ook duur zijn. Het is belangrijk om te investeren in kwalitatieve links. Omdat slechte links de ranking van jouw website kunnen schaden.

De kosten van linkbuilding kunnen variëren. Afhankelijk van verschillende factoren. De kosten liggen over het algemeen tussen de € 500 en € 5000 per maand.

Hoeveel kost linbuilding? Dat is dus een vraag waar geen duidelijk antwoord op is. Zorg er in ieder geval dat je met een betrouwbaar en ervaren persoon samen werkt.

Bernard
Bernard

Ik ben Aemilius Dost. Eigenaar van schrijfsterk.nl. Ik heb meer dan 5 jaar ervaring als freelance SEO specialist, content writer & copywriter. Daarnaast heb ik ook ervaring met andere aspecten binnen digitale marketing. Mijn focus ligt hier vooral op organisch marketing. Zo heb ik miljoenenbedrijven en kleine lokale bedrijven in verschillende industrieën mogen helpen met hun digitale marketing.

Artikelen: 37

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *