Hoe kom je aan backlinks? 5 fouten om te vermijden

Hoe kom je aan backlinks in 2023? 5 fouten om te vermijden

Hoe kom je aan backlinks? 5 Fouten om te vermijden

Backlinks zijn een belangrijk onderdeel van SEO, maar hoe kom je aan backlinks? Goede backlinks verhogen de autoriteit van een website. De autoriteit van een website is een belangrijke ranking factor. Zeker sinds Google het E-E-A-T model heeft geïmplementeerd.

Maar backlinks krijgen kan een uitdaging zijn. Vooral als je niet weet waar je moet beginnen. In dit artikel vertel ik je welke fouten je moet vermijden bij het verkrijgen van backlinks.

Fout 1: Het kopen van (lage kwaliteit) backlinks

Het kopen van backlinks is een lastige zaak. Er zijn manieren om dit goed te doen. De meeste mensen weten alleen niet hoe ze goede backlinks moeten vinden. Het is vaak een snelle oplossing, die ook nog eens redelijk goedkoop is. Het kopen van slechte backlinks kan grote schade aan je website toe brengen. Dit komt omdat deze backlinks vaak van lage kwaliteit zijn. De websites zijn spammy en maken deel uit van een PBN of een linkfarm. Daarnaast hebben de websites ook vaak geen inhoud.

Fout 2: Niet letten op de kwaliteit van backlinks

Je moet er natuurlijk voor zorgen dat de websites die naar je linken een hoge kwaliteit hebben. Dit is namelijk cruciaal voor je SEO-strategie. Het krijgen van “spammy” backlinks, helpt niet met het ranken van je website. Je moet ervoor zorgen dat websites met relevante inhoud naar jouw website linken.

Fout 3: Alleen focussen op kwantiteit

Het verkrijgen van zoveel mogelijk backlinks is niet altijd de beste strategie. Het is belangrijker om te focussen op kwaliteit in plaats van kwantiteit. Een paar backlinks van hoge kwaliteit hebben veel meer waarde dan 100 backlinks van lage kwaliteit. Sterker nog, 100 backlinks van lage kwaliteit zullen je website alleen maar beschadigen.

Fout 4: Geen gebruik maken van sociale media

Sociale media is een krachtig hulpmiddel om backlinks te verkrijgen. Het delen van social media helpt met het bereik van jouw content. Hierdoor is er een grotere kans dat mensen naar je linken. Social media is ook belangrijk in SEO, en linkbuilding.

Fout 5: Niet samenwerken met anderen

Door samenwerking met andere website en bloggers kun je ook backlinks krijgen. Je bouwt dan relaties op met anderen in je branche en industrie. Zo kun je een gastblog schrijven voor een website in een relevante industrie!

Hoe kom je aan backlinks? Op deze manieren!

Het verkrijgen van backlinks is een belangrijke factor voor een succesvolle SEO-strategie. Wil je dit succesvol doen? Dan is het belangrijk om fouten te voorkomen. Vermijd het kopen van backlinks, als je niet weet waar je op moet letten. Zorg er ook voor dat je focust op de kwaliteit, niet op de kwantiteit. Het gebruik van social media is ook belangrijk. Tot slot is het ook belangrijk dat je samenwerkt met anderen in jouw branche. Hoe kom je aan backlinks? Door deze stappen goed te volgen.

Bernard
Bernard

Ik ben Aemilius Dost. Eigenaar van schrijfsterk.nl. Ik heb meer dan 5 jaar ervaring als freelance SEO specialist, content writer & copywriter. Daarnaast heb ik ook ervaring met andere aspecten binnen digitale marketing. Mijn focus ligt hier vooral op organisch marketing. Zo heb ik miljoenenbedrijven en kleine lokale bedrijven in verschillende industrieën mogen helpen met hun digitale marketing.

Artikelen: 37

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *