Hoeveel tekst onder een Instagram post?

Hoeveel tekst onder een Instagram post?

Hoeveel tekst moet je schrijven onder een Instagram post?

Het is natuurlijk lastig bij te houden. Al die verschillende marketingkanalen. Als je een ondernemer bent, dan moet je je tijdens bezig houden met de laatste trends, en de richtlijnen voor elk platform. In dit artikel geef ik daarom antwoord op de vraag;

Hoeveel tekst onder een Instagram post? Lees snel verder zodat je niet meer te lang over de ideale lengte van je Instagram caption hoeft na te denken.

P.S. Heb je zelf echt geen tijd om na te denken over de ideale lengte van een caption? Gebruik dan copy.ai, deze AI tool genereert captions voor jou!

Hoeveel woorden onder een Instagram post? Hou het beknopt en krachtig

Het belangrijkste aan de tekst onder jouw Instagram post is dat de tekst, beknopt en krachtig is. Veel mensen die Instagram gebruiken, zoals ik, scrollen eigenlijk gewoon eindeloos door hun feed heen. Het is dus belangrijk dat je meteen de aandacht weet te trekken van de potentiële lezer. Over het algemeen werken lange lappen tekst niet heel erg goed, aangezien dit de lezer kan verwarren.

Dit is trouwens niet altijd het geval. Voor sommige posts – zoals een persoonlijk bericht – kun je een langere lap tekst schrijven onder jouw Instagram post. Let hier dan wel op dat de zinnen duidelijk zijn geschreven, en gebruik verschillende paragrafen.

Hoeveel woorden onder een instagram post? De eerste regels zijn het belangrijkst.

Nog belangrijker dan de lengte van de tekst onder jouw Instagram post, zijn de eerste paar regels. Net zoals bij alle andere vormen van copy– en content writing zorgen deze ervoor dat je de aandacht trekt van de lezers of van jouw volgers.

Hoeveel tekst onder een Instagram post? Denk aan jouw doelgroep!

Hoeveel tekst er onder een Instagram post moet staan ligt natuurlijk ook aan de doelgroep die je probeert te bereiken. Daarnaast ligt het ook aan de reactie die je wilt uitlokken. Als je een ietwat educatieve of informatieve boodschap wilt overbrengen, dan kun je een langere tekst schrijven. Wil je een emotionele boodschap overbrengen? Dan kun je het het beste kort en krachtig houden. Zodat het meteen een emotionele reactie oproept.

Wat is de ideale lengte van de tekst onder jouw Instagram post?

Als het gaat om de tekst onder een instagram post is er geen “one size fits all”. Er zijn meerdere dingen die je moet overwegen voor je de lengte van jouw Instagram post kunt bepalen.

Maar dat is natuurlijk niet het antwoord waar je naar op zoek bent. Je wilt natuurlijk weten hoeveel tekst onder een Instagram post moet staan. De ideale lengte is tussen de 138 en 150 karakters.

Hoeveel tekst onder een Instagram post is ideaal?

Nu is het absoluut niet de bedoeling dat je onder elke Instagram post, tussen de 138 en 150 karakters gebruikt. Volg de stappen in dit artikel, en bepaal aan de hand daarvan wat de ideale lengte is van de tekst onder jouw Instagram Post.

Bernard
Bernard

Ik ben Aemilius Dost. Eigenaar van schrijfsterk.nl. Ik heb meer dan 5 jaar ervaring als freelance SEO specialist, content writer & copywriter. Daarnaast heb ik ook ervaring met andere aspecten binnen digitale marketing. Mijn focus ligt hier vooral op organisch marketing. Zo heb ik miljoenenbedrijven en kleine lokale bedrijven in verschillende industrieën mogen helpen met hun digitale marketing.

Artikelen: 37

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *