Hoe sluit je een artikel af? 3 krachtige manieren!

Hoe sluit je een artikel af? 3 krachtige manieren!

Hoe sluit je een artikel af? Dat kan op deze 3 manieren

Je wilt natuurlijk impact hebben op jouw doelgroep wanneer je iets schrijft. Dat doe je door een goede afsluiting. Hoe sluit je een artikel af? Het einde van een artikel is immers minstens zo belangrijk als de inleiding. Een goed einde kan ervoor zorgen dat jouw lezers jouw artikel makkelijker onthouden. Dit is natuurlijk erg belangrijk in content writing. In deze blog ontdek je 3 manieren om jouw artikel op een effectieve manier af te ronden. Ook om ervoor te zorgen dat jouw lezers nog lang over jouw artikel nadenken.

1. Hoe sluit je een artikel af? Met een conclusie!

Een krachtige manier om een artikel af te sluiten is door jouw boodschap samen te vatten. Je benadrukt nogmaals wat de boodschap van jouw artikel is. Hierdoor blijft deze beter hangen bij jouw lezers. Hierdoor wordt jouw artikel effectiever. Lezers van jouw artikel zullen de boodschap beter onthouden.

2. Hoe sluit je een artikel af? Door een vraag te stellen!

Een andere manier om een artikel krachtig af te sluiten is door een vraag te stellen aan jouw lezers. Hierdoor worden je lezer actief betrokken bij jouw artikel. Daarnaast kun je ook de lezers van jouw artikel aan het denken zetten door af te sluiten met een vraag. Je kunt ze hiermee ook uitdagen om verder na te denken over jouw onderwerp. Door jouw artikel af te sluiten met een vraag, zal de lezer jouw artikel lang herinneren.

3. Hoe sluit je een artikel af? Door middel van een CTA

Een derde manier om een artikel af te sluiten is door middel van een call-to-action. Een call-to-action is een oproep tot actie, waarmee je jouw lezers aanspoort om iets te doen. Dit kunnen meerdere dingen zijn, zoals:

  • Kopen van een product.
  • Inschrijving bij een nieuwsbrief.
  • Het achterlaten van een reactie.

Zo sluit je een artikel af

Het afsluiten van een artikel is minstens zo belangrijk als de inleiding. Sluit jouw artikel op een krachtige manier af, zodat de boodschap beter blijft hangen. Je zult wel zien welke manier ik heb gekozen om dit artikel af te sluiten. Door middel van een conclusie. Ik begrijp dat je soms helemaal de inspiratie kwijt bent, aan het einde van een artikel. Toch is het belangrijk om ook goed aandacht te besteden aan het einde van het artikel. Hoe sluit je een artikel af? Door mijn artikel te lezen weet je nu dat dat kan op 3 manieren.

Bernard
Bernard

Ik ben Aemilius Dost. Eigenaar van schrijfsterk.nl. Ik heb meer dan 5 jaar ervaring als freelance SEO specialist, content writer & copywriter. Daarnaast heb ik ook ervaring met andere aspecten binnen digitale marketing. Mijn focus ligt hier vooral op organisch marketing. Zo heb ik miljoenenbedrijven en kleine lokale bedrijven in verschillende industrieën mogen helpen met hun digitale marketing.

Artikelen: 37

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *