Hoe begin je de inleiding van een artikel?

Hoe begin je de inleiding van een artikel? 4 voorbeelden!

Hoe begin je de inleiding van een artikel? 4 voorbeelden om te testen!

Een artikel schrijven kan lastig zijn. Er zijn veel verschillende dingen waar je op moet letten. Een van de belangrijkste dingen is natuurlijk; Hoe begin je de inleiding van een artikel?

Ik heb jarenlange ervaring in content writing, voor vele bedrijven. Al lijkt de vraag hoe je de inleiding van een artikel begint, makkelijk, kan het soms lastig zijn. Het kan zijn dat je geen inspiratie hebt. Of je hebt juist te veel inspiratie, waardoor je door de bomen het bos niet meer ziet.

Je wilt er natuurlijk ervoor zorgen dat een lezer meteen zin heeft om verder te lezen. Een goede inleiding van een artikel grijpt de aandacht van de lezer. Het is dus erg belangrijk om dit goed te doen.

Wat is de inleiding van een artikel?

De inleiding van een artikel is het eerste dat lezers zien. Dit gebeurt meteen nadat ze op de titel van het artikel hebben geklikt. Net zoals het einde van een artikel, moet de inleiding ook iets teweegbrengen bij de lezer.

Waarom is het belangrijk hoe je de inleiding van een artikel begint?

Stel je voor; Je bent een lezer. Je ziet de titel “hoe deze direct copy voor een 30% hogere conversie zorgde”. Als je dit ziet, wil je waarschijnlijk meer weten. Vooral als je in een vak als marketing werkt, of als je een ondernemer bent. Je klikt op het artikel, maar je ziet een slap geschreven introductie. Natuurlijk zorgt dit ervoor dat mensen snel wegklikken van jouw website.

Hoe begin je de inleiding van een artikel? Gebruik deze 4 voorbeelden!

Gelukkig, zijn er een paar dingen waar je op kunt letten bij het schrijven van het begin van de inleiding van een artikel. Als je op deze dingen let, gaat het schrijven van zo’n inleiding een stuk makkelijker.

  • Samenvatting van het probleem. Je kunt in het begin van de inleiding van een artikel, het probleem samenvatten. Dit helpt niet alleen de lezer te begrijpen waar het artikel over gaat. Het zorgt er ook voor dat er een reactie bij ze wordt opgeroepen. Misschien is het probleem wel iets, dat veel voorkomt in het leven van de lezer.
  • Toevoeging op de titel. Je kunt er ook voor kiezen om een paar zinnen toe te voegen aan de titel, als inleiding. Dit kan helpen met het nogmaals verduidelijken waar het artikel over gaat. Dit is ook een makkelijke manier om zoekwoorden toe te voegen aan jouw artikel, dit is dan weer belangrijk voor SEO.
  • De verlosser: Het is natuurlijk niet het idee om de oplossing meteen te geven. In deze vorm van introductie, laat je zien dat jij de expert bent. Je laat weten waarom je autoriteit op dit gebied hebt.
  • Wat je kunt verwachten. Dit is ook een leuk begin van de inleiding van een artikel. Hierin laat je aan de lezer zien wat ze kunnen verwachten. Vinden ze de subonderwerpen interessant, dan lezen ze door. Vinden ze de subonderwerpen niet interessant? Dan klikken ze weg.

Hoe begin je de inleiding van een artikel? Zo dus!

Hopelijk kom je nu weer verder met je artikel? Heb je enige vragen, of andere suggesties, kun je altijd een berichtje achterlaten. Hoe begin je de inleiding van een artikel? Dat kan dus op meerdere manieren. Het is vooral belangrijk om de aandacht van de lezer te trekken. Daarnaast wil je in de inleiding van een artikel de aandacht van de lezer natuurlijk behouden.

Bernard
Bernard

Ik ben Aemilius Dost. Eigenaar van schrijfsterk.nl. Ik heb meer dan 5 jaar ervaring als freelance SEO specialist, content writer & copywriter. Daarnaast heb ik ook ervaring met andere aspecten binnen digitale marketing. Mijn focus ligt hier vooral op organisch marketing. Zo heb ik miljoenenbedrijven en kleine lokale bedrijven in verschillende industrieën mogen helpen met hun digitale marketing.

Artikelen: 37

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *