Het Google AdSense Logo

Wat is Google AdSense

Wat is Google AdSense?

Google AdSense is een term die veel voorkomt in digitale marketing. Het is een advertentie platform van Google. Uitgevers en webmasters kunnen op deze manier geld verdienen door advertenties van derden op hun website plaatsen. AdSense werd door Google in het leven geroepen in maart 2003 en ondertussen hebben al meer dan 58 miljoen webmasters gebruikt gemaakt van deze service door advertenties op hun websites te plaatsen. 

Betaalt Google AdSense goed? 

De betalingen van Google AdSense variëren erg per industrie en land. Een Nederlandse website kan over het algemeen meer geld verdienen dan een website uit India, per klik. Dit komt omdat de gemiddelde Nederlander een hogere koopkracht heeft. Waardoor bedrijven meer geld uit willen geven aan advertenties.

Naast het land is ook de industrie erg belangrijk. Zo heeft een website in de financiële industrie over het algemeen hogere inkomsten dan een website over speelgoed. Dit komt omdat financiële bedrijven meer moeten betalen voor reclames, omdat de concurrentie hoger is, en de winst die valt te halen hoger is.

Is Google AdSense het beste platform voor advertenties?

Er zijn veel verschillende advertentienetwerken die advertenties kunnen verkopen om deze vervolgens op jouw website te plaatsen. Over het algemeen wordt AdSense niet als de beste beschouwd, aangezien Google AdSense minder betaald dan veel andere advertentienetwerken. Zelf vind ik Ezoic het beste advertentienetwerk, omdat de betalingen hoger zijn.

Wat zijn de voorwaarden voor AdSense? 

Natuurlijk kan niet iedereen zomaar advertenties op hun website plaatsen door het advertentienetwerk van Google. Er zijn enkele voorwaarden aan verbonden. 

  • De website moet hoge kwaliteit content hebben.
  • Je mag niet op je eigen advertenties klikken.
  • Je mag niet mensen aanmoedigen om op de advertenties te klikken.

Daarnaast zijn er nog veel meer voorwaarden verbonden aan de deelname aan GoogleAdSense, je kunt alle voorwaarden voor Google AdSense hier lezen.

Bernard
Bernard

Ik ben Aemilius Dost. Eigenaar van schrijfsterk.nl. Ik heb meer dan 5 jaar ervaring als freelance SEO specialist, content writer & copywriter. Daarnaast heb ik ook ervaring met andere aspecten binnen digitale marketing. Mijn focus ligt hier vooral op organisch marketing. Zo heb ik miljoenenbedrijven en kleine lokale bedrijven in verschillende industrieën mogen helpen met hun digitale marketing.

Artikelen: 37

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *