Wat is affiliate marketing

Wat is affiliate marketing 

Affiliate Marketing: Uitleg en Definitie 

Affiliate marketing is een marketing term. Bij affiliate marketing deelt een bedrijf of merk de winst van een product met een uitgever, influencer of blogger. Hierbij krijgt de uitgever een commissie op elke verkoop die er wordt gemaakt. 

Waarom kiezen bedrijven voor affiliate marketing? 

Bedrijven kiezen voor affiliate marketing, omdat deze vorm van marketing erg goedkoop is voor het bedrijf. Ze hoeven zelf de content niet te maken of te beheren waaruit verkopen ontstaan. Dit kost het bedrijf natuurlijk ook veel minder tijd. Zo haalt het bedrijf SafetyWing meer dan 30% van hun particuliere verkopen uit affiliate marketing.

Waarom kiezen bloggers voor affiliate marketing?

Nu weet je waarom een bedrijf graag voor affiliate marketing kiest, wil je natuurlijk ook weten waarom een blogger voor affiliate marketing kiest in plaats van een eigen product te lanceren. Ook voor bloggers is het worden van een affiliate veel goedkoper. Ze hoeven namelijk niet het geld uit te geven om een product te ontwikkelen of een go to market strategie te maken.

Daarnaast wordt het ook vaak als een makkelijkere manier om geld te verdienen gezien. Dit komt omdat als je een product van een ander bedrijf verkoopt natuurlijk niet de klantenservice hoeft te doen. Daarom zeggen sommige mensen dat je met affiliate marketing slapend rijk kan worden. Dit is natuurlijk niet zo, aangezien je constant jouw website in de gaten moet houden en nieuwe en interessante content moet maken, anders wilt natuurlijk niemand jouw website bezoeken. 

Waarom kiezen influencers voor affiliate marketing? 

Influencers kiezen voor affiliate marketing omdat er vaak geen limiet zit op geld dat kan worden verdiend met affiliate marketing. Een influencer kan een post plaatsen van een product wat hij of zij erg goed vindt, en een jaar later nog steeds geld verdienen aan deze post door middel van affiliate marketing en commissies. 

Wat is het verschil tussen affiliate marketing en influencer marketing? 

Er is eigenlijk maar een groot verschil tussen affiliate marketing en influencer marketing. Bij influencer marketing wordt er een vast bedrag betaald door een bedrijf, aan de influencer. Sommige influencers vragen om een geldbedrag en een commissiepercentage op de verkopen. Bij affiliate marketing wordt er alleen een bedrag betaald op basis van commissies. 

Bernard
Bernard

Ik ben Aemilius Dost. Eigenaar van schrijfsterk.nl. Ik heb meer dan 5 jaar ervaring als freelance SEO specialist, content writer & copywriter. Daarnaast heb ik ook ervaring met andere aspecten binnen digitale marketing. Mijn focus ligt hier vooral op organisch marketing. Zo heb ik miljoenenbedrijven en kleine lokale bedrijven in verschillende industrieën mogen helpen met hun digitale marketing.

Artikelen: 37

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *